Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Éjszakai élet

Éjszakai élet

Málta, Málta

Ahhoz képest, hogy Málta milyen kicsi sziget az éjszakai élete nagyon nyüzsgő és változatos.

Tovább olvasom

Mdina

Mdina

Málta, Málta

Mdinát a főníciaiak Malethnek, a rómaiak pedig a Melitának hívták. A 8. században az arabok bevehetetlen falakat húztak köré.

Tovább olvasom

Kék Barlang

Kék Barlang

Málta, Málta

A mesebeli Kék Barlang (Blue Grotto) Zurrieq legnagyobb nevezetessége, amelyet sokat a Capriban lévő Kék Barlanggal hasonlítanak össze.

Tovább olvasom

Popeye-falu

Popeye-falu

Málta, Málta

Az Anchor-öböl gyönyörű barlangjától könnyen megközelíthető a Popeye-falu, amely vidám szórakozást ígér gyereknek és felnőttnek.

Tovább olvasom

Szent Elmo-erőd

Szent Elmo-erőd

Málta, Málta

A Köztársaság tértől indulva az utca végén találjuk a johannita lovagok büszkeségét az Szent Elmo-erődöt.

Tovább olvasom

Milyen város Málta?

A Földközi-tenger közepén fekvő Málta Európa legdélebbi országa. A 6 szigetből mindössze 3 lakott, területe 316 km2. A sziget már Kr. e. 5300-ban lakott volt, területén a legnagyobb ősi kultúrák és az európai történelem legfontosabb pillanatai mind nyomot hagytak.

A 3 lakott sziget közül a legnagyobb Málta, itt 350 000 lakos él. Gozo területe negyedakkora, Comino szigetén pedig csak néhány ház áll. A Szent-Pál öböl két szigete csak nappal, míg a természetvédelmi területté nyilvánított Filfla nem látogatható.

Málta első betelepülői Kr. e. 5300 körül érkeztek Szicíliából, később éltek itt föníciaiak, ókori görögök, rómaiak és arabok. A 16. században V. Károly a johannita rendnek adományozta Máltát, amelyet 1798-ban Napóleon foglalt el. 1800-ban a franciák behódoltak az angoloknak és a sziget angol fennhatóság alá került. Az őslakosoknak csak korlátozott önrendelkezési joga volt egészen 1964-ig, amikor is Málta kivívta függetlenségét. 1974-ben kiáltották ki a köztársaságot és 2004-ben Málta belépett az Európai Unióba.

A máltaiak a világ egyik legvendégszeretőbb népe. Napjainkig hűségesek maradtak hagyományaikhoz és kultúrájukhoz. A helyiek nagy része a helyi nyelvet a maltit beszéli, amely az arabbal áll szoros rokonságban. Sokan beszélnek angolul, olaszul és franciául is.

Málta életformájára leginkább a nyugodtság jellemző, a turistákat bármerre nézve nyugodt, komótos hangulat fogadja. A szigeten szinte mindenki ismer mindenkit és napjainkban is hatékonyan működik a kölcsönös segítségnyújtás. A rokoni kapcsolatok nagyon erősek és a helyiek tisztelettel bánnak az idősebbekkel is. A máltaiak és Gozo lakói mélyen vallásosak, minden falu vagy város büszkesége a helyi díszes templom.

Málta a nyaralók kedvelt célpontja. Májustól októberig kiváló az időjárás, a hűs habok úszásra és búvárkodásra, az erdei ösvények felfedezésre csábítanak. Sokan évről évre visszatérnek a szigetre, mert az egzotikus Málta biztonságos, barátságos és nyugodt üdülőhely.

Málta Galériák

Gozo
Málta, Málta Látnivalók
Grand Hotel Excelsior*****
Málta, Málta Szállás
Fenkata
Málta, Málta Vendéglátás
Marsaxlokk halpiac
Málta, Málta Vásárlás
Comino
Málta, Málta Szabadidő
Mellieha-öböl
Málta, Málta Szórakozás

Párizs

Párizs

Kolozsvár

Kolozsvár