Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Málta

Málta közlekedés

Málta, Málta, Közlekedés

Közlekedés

Málta, Málta, Közlekedés

Repülő
Budapestről Máltára nincs közvetlen járat, csak átszállással tudunk a szigetekre eljutni. Csatlakozástól függően az út 5-8 órás. Málta kedvelt üdülőhely, számos légitársaság indít charterjáratokat egész évben. Érdemes a Lufthansa, az Air Malta, a KLM, az Air France, az Austrian Airlines vagy a British Airways járatait tanulmányozni.
A reptérről a városba a terminál mellett várakozó taxikkal juthatunk be a legegyszerűbben. A célállomásnak megfelelő vouchert a terminálban kell megváltani és felmutatni a sofőrnek.

Tömegközlekedés

Hajó
Málta rendszeres kompösszeköttetésben áll Olaszországgal és Tunéziával. A dél-szicíliai Pozzallóból és Cataniából nagy sebességű komp közlekedik minden nap Máltára, az út csak 90 perc.

Busz
A helyi buszjáratok nagy területet fednek le és nagyon olcsók. A máltai sárga buszok Vallettából, a Városkapu mellől indulnak és menetrend szerint közlekednek. Napijegyet vagy hétnapos bérletet is vásárolhatunk.
A gozoi buszok szürkék, Victoriában a Main Gate Streetről indulnak és menetrend nélkül közlekednek, de igazodnak a kompjáratokhoz.

Taxi
A fehér színű taxik taxiórával vannak felszerelve és a kormány által szabályozott tarifával dolgoznak, amely a taxiban jól látható helyen ki van helyezve.

Autó
Máltán az utak zsúfoltak és a közlekedési szabályok betartását nagyon lazán kezelik. A főbb látványosságok csak elvétve vannak kitáblázva és térkép alapján is nehéz tájékozódni.
Fontos tudni, hogy Máltán bal oldali közlekedés van. A főutak jó minőségűek, de a mellékutak sokszor nagyon rossz állapotban vannak.

Autókölcsönzés
Az autókölcsönzés Máltán ugyanúgy működik, mint a többi európai országban. A legtöbb nagyobb autókölcsönzőnek van irodája a szigeten.

Kerékpár
A kerékpározás könnyű és szórakoztató lehet, főleg Gozo csendesebb utcáin. Kerékpárral a hegyi ösvényeket is bejárhatjuk.

Lovas kocsi (karrozin)
A lovas kocsi bérlés kirándulásokra vagy körutazásokra javasolt. A gyerek számára nagyon érdekes és szórakoztató.

Forrás: Berlitz: Málta

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!