Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Szent Elmo-erőd

Málta, Málta, Látnivalók

Szent Elmo-erőd

Málta, Málta, Látnivalók
  • Cím: St. Elmo Place Valletta, Málta
  • Nyitvatartás: Szombat: 13:00 - 17:00
    Vasárnap: 09:00 - 17:00

A Szent Elmo-erődöt a kikötők biztosítására építették. A középkori erőd nagy része még a johanniták érkezése előtti spanyol időkből, 1488-ból származik.  Az 1565-ös ostrom után újjáépítették és kibővítették, majd 1687-ben újra megerősítették. Az erődöt az angol uralom alatt többször is korszerűsítették, legutóbb a második világháború alatt volt használatban.

Az erőd nagy, kerek kőtáblái óriási, föld alatti gabonatárolókat rejtenek, amelyek egyenként 5000 tonna élelmiszer raktározására is alkalmasak.

A Szent Elmo-erőd Vendome bástyáját egykoron puskapor tárolására használták, ma Hadtörténeti Múzeumnak ad otthont. A múzeum Málta második nagy ostromának történetét mutatja be a második világháborúban. Relikviák százai vannak kiállítva: fotók, repülőgép, élelmiszerjegyek és gázmaszkok. A múzeum büszkesége a György-kereszt, amelyet 1942-ben Málta a hősiességéért kapott.

Szeptembertől májusig minden második vasárnap a Szent Elmo-erőd újjáéled. Az In Guardia nevű parádén kardcsörömpölés és fegyverropogás idézi fel a múltat.

Az erődbe a belépés ingyenes kivéve az In Guardia idején.
 

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Szent-Elmo erőd
Málta, Málta
Copyright: foxypar4   Forrás: flickr

Máltai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!